IPL Hårborttagning

 

VILL DU BLI HÅRFRI

 

PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Trött på att raka eller vaxa Dig?

IPL-metoden är en revolution vad det gäller hårborttagning. Med denna metod tar vi snabbt, enkelt och effektivt bort oönskat hår i ansiktet och på kroppen.

 

IPL-metoden bygger på ett oskadligt rött ljus som absorberas av pigmentet i hårstrå och hårsäck där det omvandlas till värme. Detta förstör proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den växande fasen i växtcykeln. Därmed kan inte nytt hår bildas. De kliniska studier som gjorts visar att IPL-metoden ger bestående resultat och håller vad som utlovas.

 

Fungerar lika bra på män som kvinnor

 

Boka kostnadsfri konsultation redan idag!

 

Hur fungerar det?

IPL-metoden bygger som sagt på intensivt pulserande ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av melaninet i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den tillväxtfasen av växtcykeln. Därmed kan inte nytt hår bildas igen.

Vad kan behandlas?

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. IPL-metoden har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Dock kan det vid kraftig hårväxt, till exempel skäggväxt, krävas fler behandlingar.

Inledande konsultation

Behandlingen börjar alltid med en inledande konsultation. Då får du en grundlig genomgång av hur behandlingen går till. Vi förklarar då steg för steg alla ingående moment och bedömer också kvalitén på din hårväxt. Här får du också med produkter som du använder för att förbereda huden inför behandlingen.

Behandlingen – snabb, säker och smärtfri

Ljuspulsen brukar kännas som en lätt ilning eller kittling. Många känner ingenting över huvud taget. Efter behandlingen kan i vissa fall en lätt rodnad uppstå. Den försvinner inom några timmar. Behandlingstiden varierar, men en armhåla tar ca tio minuter att behandla och ett ben tar upp till en timme. Vid varje behandling förstörs normalt 60-90 % av hårsäckarna i tillväxt fasen, varför totalt 4-6 behandlingar brukar krävas.

Hårborttagning med IPL

Ljus med IPL (Intensivt Pulsat Ljus) är ett helt ofarligt ljus som förstör hårsäckarna. Metoden är inte särskilt smärtsamt, eventuellt en lite värmande stickande effekt. 

Själva behandlingen sker med en ljusalstrande kristall som förs över de områden som skall behandlas. Det är minimal risk för biverkningar i form av ärr eller färgförändringar. Möjligen kan det vara lite rodnat efteråt, men detta sitter i endast ett par dagar.

 

Det krävs flera behandlingar med 1-3 månaders mellanrum eller när håren kommer tillbaka. Antalet behandlingar är begränsat. Vi kan inte utlova att all hårväxt försvinner, men en klar förbättring kan vi lova. Observera att behandlingen inte medför att håren som kommer tillbaka blir tjockare, mörkare eller har snabbare tillväxt utan snarare tvärtom, men man kan ibland uppleva det så, eftersom man blir extra uppmärksam under behandlingstiden. Behandlingstiden är beroende på hur stort område som skall behandlas.

Att tänka på före och mellan behandlingarna:

Det är viktigt att inte vara solbränd i samband med behandlingarna, eftersom solbrännan gör att ljuset absorberas mera i den ytliga huden i stället för i hårsäckarna. Använd därför gärna solskydd före och i samband med behandlingarna, och flera månader efteråt.

Mellan behandlingarna kan håret rakas eller klippas. Använd inga metoder som avlägsnar håret från hårroten som t.ex. vaxning eller pincettplockning.

Att tänka på vid behandling:

- Behandlingen är inte särskilt smärtsam men är du orolig går det bra att sätta på lokalbedövningskräm och ta 2 g paracetamol 1-2 timmar innan behandlingen.

- Vid första besöket vill vi att du lämnar en del av behandlingsområdet orakat. Därefter vill vi att du rakar området dagen innan behandling.

- Solning utomhus eller i solarium skall undvikas fyra till sex veckor före, under behandlingens gång samt fyra veckor efter behandlingen.

- Behandlingen fungerar inte på Hudtyp V o VI dvs brunsvart hud. Mörkt pigment gör att behandlingen fungerar sämre.

- Behandlingen fungerar inte på vitt eller rött hår.

- Vid intag av medicin är det viktigt att tala om vilken/vilka i samband med behandlingarna.

- Brun utan solprodukter får ej användas 2 veckor före behandlingen

- Laser och IPL är inget farligt (cancerogent ljus) men skyddsglasögon bör användas under behandlingen.

Lite om hår

Håret växer i cykler och i vissa perioder har man hårstrån som är sovande, och dessa perioder varierar beroende på om det är t ex ett ben, där det kan vara sovande i många månader eller om det är t ex mustaschområdet där det bara är sovande ett par veckor. Dessutom beror det på genetiska faktorer, dvs. arv efter föräldrar. Hårväxten beror på ålder, vikt, hormoner, diet, medicinering och ämnesomsättning samt sjukdomar.

Dr.Pro

Apparaten vi använder genomgår löpande produktutveckling, tester, forskning och uppföljning, allt i nära samarbete med hudterapeuter och läkare, för att garantera goda resultat.